Facebook

ПОЧИВКА ЗА ВЕЛИКДЕН 2014

Великден и Коледа са най-големите и почитани християнски празници. Денят на Възкресение Христово се мени всяка година, но винаги е през пролетта. Докато Коледа е семеен празник, който свързваме с домашния уют, традиционната трапеза, Великден е чудесен период, в който можем да напуснем дома и да се отдадем на почивка. Зимните месеци от началото на годината са отминали, настъпва нов период от годината, който ни носи пролетно настроение, дух на ново възраждане и ново начало. Времето е подходящо за заслужена почивка в избрано от Вас място, където да се заредите с позитивна енергия за дълго време. В България денят след Великден /понеделник/ е традиционно почивен ден. От миналата година като официално почивен ден е приет и Разпети петък /петък преди Великден/. Така имате няколко почивни дни, подходящи да си организирате кратка почивка в един от най-хубавите периоди в годината.
Възможностите за избор на почивка са многобройни. Зависят от Вашите лични предпочитания, с кого ще пътувате, от определения бюджет за това.
Ако за Вас почивката означава откъсване от ежедневната шумна среда на градския живот, изберете отдалечено кътче, където ще сте далеч от суетата и суматохата на съвремието. Може да се уедините в малко градче или селце сред красотата на възродената след суровата зима природа. Зеленината на настъпилата пролет, тишината и чистият въздух със сигурност ще Ви донесат спокойствие и ведрина. Ако обичате да разглеждате забележителности от отминали епохи, посетете малко градче с богата архитектура. България е изключително богата на културно-исторически забележителности от различни епохи, някои от тях са концентрирани в малки градчета и села. Потопете се в романтичния дух на миналото сред възрожденските къщи в градчетата в Подбалкана или в Родопите, опитайте традиционните ястия и вина на съответните райони. Не е трудно да изберете място, което съчетава красива планинска природа и зеленина с традиционна архитектура и забележителности, които да посетите.
Ако дори и за няколко дни не може да се лишите от лукса и удобствата на съвременния живот, изберете за Вашата почивка модерен курорт в планината или край Черноморието. Голям е изборът от комплекси, които предлагат луксозно настаняване и обслужване, но и спокойствие, уют, тишина и красива природа около Вас. Ако обичате спа процедурите, Великден е чудесният период, в който да се отдадете на спа наслади и удоволствие.
Ако нямате възможност да пътувате за няколко дни, може да си организирате и еднодневни почивки. Със сигурност близо до Вашето населено място има манастир, където ще усетите духа на Възкресението, празничната атмосфера. Дори и да не спазвате религиозните обичаи, манастирите в България са места, в които може да се насладите на усамотението със себе си, красива природа, откъсване от ежедневието и битовите проблеми. Независимо кое място ще изберете за своята великденска почивка, трябва да се опитате да постигнете хармония със себе си, хората и природата около Вас. Защото със сигурност това ще Ви зареди с много позитивна енергия, от която се нуждаете при справянето на последващите след празника ангажименти и задачи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>