Facebook

ЕКСКУРЗИИ ЗА ВЕЛИКДЕН 2014

Наближава най-големият християнски празник за православните християни по света – Великден. За много хора Великден е празник, в който се отдават на традиционните ритуали и вярвания, свързани с боядисване на яйца, посещение на църква, срещи с приятели и роднини. За много хора напоследък Великден е чудесен период в годината, в който да си организират екскурзия до близко или по-отдалечено място.
Настъпилата пролет, топлото време, няколкото почивни дни са чудесна предпоставка за организиране на кратка екскурзия.
Изборът на дестинация за Вашата великденска екскурзия зависи от няколко фактора: времето, с което разполагате, предпочитанията Ви, бюджет. Ако просто обичате да пътувате, със сигурност ще намерите най-подходящото място за Вас.
Най-краткият и изгоден вариант за екскурзия през великденските празници е до някой манастир. България е страна, в която има много манастири, разположени сред красиви местности. В периода около Великден манастирите са заобиколени от красива зеленина, дървета, в някои от тях се усеща приятното ромолене на реки и поточета, песента на птици. Всичко това създава прекрасна атмосфера, в която да се отдадете на релакс и наслада.
Друг вариант за екскурзия по време на Великден е няколкодневна такава в България. Макар и малка, територията на страната ни е изключително богата на места със значими културно-исторически забележителности, уникални природни феномени, минерални извори. Ако обичате природата, направете си екскурзия в Родопите, Стара планина, Рила или Пирин. Във всяка една от тях ще почувствате неземната красота на природата, което е един от най-удачните варианти за разтоварване от стресиращото ежедневие на нашето съвремие.
Ако обичате места с паметници, забележителности от други епохи, изборът на дестинации е дълъг и разнообразен. Във Велико Търново ще видите останки от дворци и църкви от Второто българско царство, в Пловдив ще се потопите в атмосферата на Възраждането, Плиска и Преслав са чудесни места, където да видите останки от величието на Първата българска държава, на Шипка ще имате възможност да съчетаете допира до величествената Стара планина с посещение на един от най-големите паметници в България, край Габрово /Етъра/ ще вкусите от традиционни български ястия и ще видите как се практикуват традиционни, но позабравени вече занаяти.
Ако имате възможност и желание да пътувате в чужбина, изборът за екскурзия също е голям. Може да пътувате с кола или автобус до близка дестинация. Може да се качите на самолет и за кратко време да стигнете до по-отдалечено място, където да се потопите в атмосферата на нова и непозната за Вас култура. Изберете държавата според личните Ви предпочитания и време, с което разполагате. Независимо дали периодът на Великден съвпада с празненствата в посещаваната страна, преживяването Ви ще бъде несравнимо и приятно. Досегът с различни култури, традиции, бит и начин на живот на хората, винаги обогатява, носи Ви нови познания, позитивни емоции. Всяка една екскурзия е свързана винаги с приятното вълнение от непознатото, различното и новото. Какво по-подходящо време за екскурзия от периода на Великден, когато светът се подготвя за Възкресението, пролетта, посрещането на новото и градивно начало. Емоциите и вълненията от екскурзията винаги Ви зареждат с много енергия и нови сили, с които да посрещате по-леко предстоящите ежедневни ангажименти и задачи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>